KREMET BLÅSKJELLSUPPE

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Antall porsjoner 4, lett

 


Ingredienser

1 kg blåskjell
2 dl kremfløte
2-3 dl tørr hvitvin
0,5 løk
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
Frisk timian
Kvernet sort pepper
Salt

Litt dill til pynt og smak (kan sløyfes)
Litt olje eller meierismør

 

Tilberedning

Ha olje eller smør i en kjele.
Ha i løk, hvitløk og timian og la dette frese til løken er myk.
Ha deretter i blåskjellene og hvitvin.
Legg på lokk og la skjellene dampe rundt tre minutter.
Når skjellene har åpnet seg tilsettes fløten.
Smak til suppen med salt og pepper.

Server suppen med nystekt brød og smør.

 

TIPS

Blåskjell skal lukte friskt sjøvann. Skjell som ikke åpner seg når de er varmebehandlet skal kastes. Ødelagte skjell skal også kastes.
Blåskjell er best fra høsten, gjennom vinteren og utover mot våren.

Sjekk når du kan spise skjell her: http://matportalen.no/Matportalen/Blaaskjell/blaaskjell

 

Tilbake