TOURTIÈRE - KJØTTPAI FRA QUEBEC
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl og Finn Raaholt
4 porsjoner Ingredienser Paideig 100 g smør
Fyll 500 g kjøttdeig
av svin |
|
Fremgangsmåte Ha kjøttet
og løken i en gryte. Ha i griljermel og krydder. Dekk til med vann og la det koke i 1/2 -1 time, inntil all væske er borte.
Del så opp kjøttblandingen med en gaffel. Smak til med krydder. |
|
Historie En tourtière er en kjøttpai som kommer fra Quebec i Canada, som vanligvis lages av kjøttdeig av svin, og eller kalv eller strofekjøtt. Den brukes tradisjonelt i forbindelse med jul og nyttår I Quebec, men den selges også i matforretninger og kan nytes hele året. Denne type pai er kjent som ”pâté à la viande” (bokstavelig talt kjøttpai) i Saguenay-Lac-Saint-Jean regionen.
|