SKJELLENE OG
MARINADEN
6 ferske
kamskjell
4 ss valnøttolje
2 ss hakket estragon
1 ts salt
0.25 ts nymalt pepper
0.25 ts sukker
saften av 0.5 lime
Rens kamskjellene og ta ut den hvite kraftige muskelen. Vask den og skjær den
i tynne skiver.
Kjør alle ingrediensene til marinaden i en i hurtigmikser, eller visp dem
sammen. Pensle et brett med marinade, legg kamskjellskivene utover og pensle
dem med marinade. La det stå i minst 1.5 time til marinering.
|
|
SYLTET SOPP
300 g blandet
fersk sopp, gjerne skogsopp
0.5 dl god jomfru-olivenolje
2 fedd hvitløk
2 ss hvitvinseddik
2 ss hakkede ferske urter som persille, gressløk etc.
salt og pepper
|
Rens soppen og stek den
i varm olje sammen med hakket hvitløk. La saften koke inn. Tilsett
hvitvinseddik og smak til med salt og pepper. Hold soppen varm til servering.
|
BAKT PAPRIKA
2 røde paprika
2 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
2 fedd hvitløk
salt og pepper
|
Rens paprikaen og del
dem i strimler. Ha dem i en kjele med olivenolje, hvitvinseddik, hakket
hvitløk, salt og pepper. Kok langsomt under lokk til paprikaen er mør.
|
ANRETNING
Pensle
tallerkenen med litt trøffelolje eller nøtteolje. Legg skiver av kamskjell i
en litt vid ring sammen med lun sopp og strimler av paprika. Plukk fire
forskjellige salater i små biter, vend dem i trøffeldressingen og legg en
liten salathaug midt på.
Pynt med estragonblad og gressløkstilker.
Dressingene og bakt paprika kan lages ferdig i god tid.
Rognen på kamskjellene kan stekes i litt chiliolje og serveres sammen med
forretten.
|
DRIKKE
Kamskjell har
ofte en søtlig karakter, men i denne forretten hvor de serveres marinert (naturell),
er det ikke dette preget som kommer fram. I tillegg kommer sopp, paprika,
urter, oljer, eddik osv., som gir retten et mer salatpreget helhetsinntrykk.
En tørr, ikke for kraftig hvitvin vil passe godt.
Eksempelvis en Soave Classico fra Nord-Italia eller en god Sauvignon Blanc
fra for eksemple Chile.
|