TRE JULETORSKER
Fra www.aperitif.no
Ingredienser: Drikkeforslag: |
Fremgangsmåte: |
Antall porsjoner: Ingredienser: Sandefjordsmør: Tilbehør: Drikkeforslag: |
Fremgangsmåte: Sandefjordsmøret: Tips: |
Klassisk juletorsk
Tid:
Ca 45 min
Dette trenger du til 4 porsjoner: 1 kg
torsk i skiver |
Slik gjør du: 1. Legg
fiskeskivene i kaldt saltet vann i 30 min. Kok opp rikelig med saltet vann og
ha i fisken. Legg på lokk og sett kjelen til side, la fisken trekke i 10-15
min til den er ferdig.
Serveringstips: Noen vil ha lever og rogn til juletorsken. Tilbehør varierer regionalt. |
Tips fra ”Kjøkkenet på
Knatten” hos Annemarte og Johan Borgen.
Til torsk vil de ha:
Han: Ringerikspoteter og sennepsbechamelsaus
Hun: Mandelpoteter og smeltet smør.
Sennepsbehcamelsaus lages av tørr sennep som blandes
med sitronsaft.
Forholdsmessig typisk to toppede teskjeer til saften fra to sitroner.
Bechamelsaus på vanlig måte av smør, mel og melk eller fløte.
Litt mer smør tilsettes før senneps- og sitronblandingen røres inn.
Fisken blir mer delikat og
fast hvis den ligger minst 1 time i isvann før den kokes.
1 strøken ss salt/liter vann. Koke/trekketid ca. 20 minutter. Kok hoder 10
minutter lenger.