JORDSKOKKSUPPE
Foto: Sverre J. Dahl

Antall porsjoner: 4

500 g jordskokker

olje til steking

1 l kyllingkraft eller vann + buljongterning

2 dl fløte

salt og pepper

 

Garnityr - Jordskokkchips

1 dl jordskokk i tynne skiver skåret med ostehøvel

olje til steking

Fremgangsmåte

Skrell jordskokkene (alternativt la skallet sitte på, men vask dem) og kutt i terninger. Ha kyllingkraften i gryten og kok til jordskokkene er møre (ca. 15 min). Ha innholdet i gryten i en blender eller mos med stavmikser og tilsett fløte. Kjør suppen til den er fløyelsjevn. Hell suppen tilbake i gryten, kok opp og smak til med salt og pepper.

Før serveringen eller under kokingen av suppen steker du jordskokkchips i olje i en stekepanne. Jordskokker trenger ca 3-4 minutter. Jordskokkchips er best når de er sprø, ha dem derfor i suppen rett før servering, eller server dem ved siden av. Smak til med salt og pepper.

 

Jordskokkchips

Skjær jordskokker med skall med ostehøvel. Friter chipsene i rapsolje på 160-170 grader. Når du legger i jordskokkskivene, skal det ta noen sekunder før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 minutter, til de får en gylden farge. Legg dem på kjøkkenpapir og strø over litt salt.

 


.

Tilberedningstid: 20 - 25 minutter

Tilbake