JORDSKOKKSUPPE
Foto: Sverre J. Dahl
Antall porsjoner: 4
500 g jordskokker
olje til steking 1 l
kyllingkraft eller vann + buljongterning 2 dl fløte
salt og pepper Garnityr - Jordskokkchips 1 dl
jordskokk i tynne skiver skåret med ostehøvel olje til
steking |
|
|
Fremgangsmåte Skrell jordskokkene (alternativt
la skallet sitte på, men vask dem) og kutt i terninger. Ha kyllingkraften i
gryten og kok til jordskokkene er møre (ca. 15 min). Ha innholdet i
gryten i en blender eller mos med stavmikser og tilsett fløte. Kjør suppen til den er fløyelsjevn. Hell suppen
tilbake i gryten, kok opp og smak til med salt og pepper. Før
serveringen eller under kokingen av suppen steker du jordskokkchips i olje i
en stekepanne. Jordskokker trenger ca 3-4 minutter.
Jordskokkchips er best når de er sprø, ha dem derfor i suppen rett før
servering, eller server dem ved siden av. Smak til med salt og pepper. |
||
|
Jordskokkchips Skjær jordskokker
med skall med ostehøvel. Friter chipsene i rapsolje på 160-170 grader. Når du
legger i jordskokkskivene, skal det ta noen sekunder
før det begynner å bruse. Friter i ca. 4 minutter, til de får en gylden farge.
Legg dem på kjøkkenpapir og strø over litt salt. |
|
.
Tilberedningstid: 20 - 25 minutter