DAMPET LAKS I INGEFÆRSAUS (SINGAPORE)

(Fra Jon Ryssts Thaimatkurs)
Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)


4 personer

4 x 130 gr laksmedaljonger
60 gr sjalottløk, finhakket (2 store sjalottløk)
40 gr hvitløk, finhakket
20 gr ingefær, finhakket
1 ts gurkemeie (turmeric)
30 gr tamarindpasta (frukt)
1 rød chili, finhakket
1 grønn chili, finhakket
2 sitronblader i tynne strimler
1 sitrongress, finhakket
4 – 5 dl kokosmelk
maisolje og salt

Varm olje i en stekepanne. Tilsett sjalottløk, hvitløk og ingefær.
Stek til den blir gjennomsiktig. Tilsett rød og grønn chili, sitrongress og sitronblader. Stek ca. 2 min. Tilsett kokosmelk.
Gi det hele et oppkok.
Oppløs tamarindpasta med litt varmt vann og tilsett til kokosmelken. Tilsett gurkemeie og salt. Småkok sausen i 10 min.
Krydre laksen med salt og pepper. Legg den i sausen og la den trekke i 5 min. Tar ut laksen.
Kok in sausen til den blir tilstrekkelig tykk. Hell igjennom en sil og server med ris.

 

Tilbake