HONNINGGLASERTE
ANDEBRYST MED APPELSINSAUS
4-5 porsjoner
(Testet 15/2/2002)
Andebryst |
Appelsinsaus |
Koriandergulrøtter |
(Klikk for større utgave) |
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og tilsett soya, honning, appelsinsaft, salt og ingefær. Pensle
brystene med blandingen. Stek dem ved 175°C i ca. 40 minutter på rist over
langpanne. Pensle flere ganger i løpet av steketiden med appelsinsjyen. (Hvert
5 minutt). Kjøttet er ferdig når det blir gyllent til mørkt brunt på hjørner og
kanter. Hell av sjyen som dannes og bruk den til kraften til appelsinsausen.
Skjær brystene i skiver og server med saus og kokt ris eller tagliatelle,
koriandergulrøtter og for eksempel brokkoli.
Appelsinsaus
Det finstrimlede appelsinskallet til sausen kokes mørt i vann (ca. 30 min). Del
de skrelte appelsinene i båter og fjern alle hinner. Båtene kokes i vinen i
5-10 minutter. Rør ut melet i litt kald kraft. Varm resten av kraften, ha i
appelsinskallet, appelsinbåtene og melblandingen. Juster med salt og pepper og eventuelt
litt sukkerkulør.
Koriandergulrøtter
Smelt sukkeret til lys karamell. Løs karamellen opp med vineddik og
appelsinjuice. Tilsett skrelte gulrøtter og koriander. La det koke under lokk
til røttene er passe møre (ca. 20 minutter?). Ta røttene opp og la væsken koke
inn uten lokk til lett sirupskonsistens. Bland i gulrøttene og avkjøl, eller
server varme.
Drikkeforslag:
Av hvitvin kan anbefales en chardonnay fra Spania, eller en rød spanjol.