Laks
med sennep, honning og nøtter
Foto:
Sverre J. Dahl
Antall
porsjoner: 2
|
|
Ingredienser
400 g laksefilet 2 ss honning 2 ss sennep 1 dl hasselnøtter 2 ss rømme
|
1 halv brokkoli 100 g smør 1 sjalottløk salt og pepper persille
|
Fremgangsmåte
FISK Legg de skinnfrie laksefiletene i en liten ildfast form. Ha på salt og pepper. Bland sennep og honning og smør det på laksen. Hakk nøttene og strø dem over. Bak i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.
BROKKOLIPURÉ Del brokkolien opp i mindre biter. Kapp løken i mindre biter. Kokes i usaltet vann til brokkolien er mør, etter ca. 12 minutter. Mos grønnsakene med en stapper eller stavmikser. Tilsett smøret. Smak til med salt og pepper.
Server fisken med brokkolipuré, og rømme. Ha gjerne på litt frisk persille ved servering. Eventuelt med kokte poteter eller ris til.
VIN Serveres gjerne med et glass god hvitvin til. Sancerre gikk svært bra. |