HJORTEFILET MED PAPRIKASAUS OG RØDVINSIRUP
Foto: Finn Raaholt
(6 porsjoner)
1,2
kg indrefilet av hjort |
|
hvitløk,
chili, olje, Cognac, salt og pepper til marinade |
|
1
ss smør til steking |
|
1,0
liter fløte |
|
4 paprika
i skiver |
|
|
|
Rødvinsirup |
|
½
flaske rødvin |
|
1
dl. sukker |
|
1
ss smør |
|
Fremgangsmåte La
kjøttet ligge i marinade noen timer. Brun kjøttet i panne, inn i ovn, ca. 10
min, og hvile 10 min før servering. Kok fløten og paprikaen i pannen
(+kraften). Server skivede poteter til, 0,5 cm tykke, stekt med olje og noe
krydder, ca. 1 time i ovn, vendes av og til. Rødvin
og sukker, kokes inn til 1/2 part og rør inn 1 ss smør før dandering rundt på
tallerkenen. |