HJORTEFILET MED PAPRIKASAUS OG RØDVINSIRUP

Foto: Finn Raaholt
(6 porsjoner)

1,2 kg indrefilet av hjort

hvitløk, chili, olje, Cognac, salt og pepper til marinade

1 ss smør til steking

1,0 liter fløte

4 paprika i skiver

 

Rødvinsirup

½ flaske rødvin

1 dl. sukker

1 ss smør

 

Fremgangsmåte

La kjøttet ligge i marinade noen timer. Brun kjøttet i panne, inn i ovn, ca. 10 min, og hvile 10 min før servering. Kok fløten og paprikaen i pannen (+kraften). Server skivede poteter til, 0,5 cm tykke, stekt med olje og noe krydder, ca. 1 time i ovn, vendes av og til.

Rødvin og sukker, kokes inn til 1/2 part og rør inn 1 ss smør før dandering rundt på tallerkenen.

 

 

 

Tilbake