POTETMOS MED GULROT OG
APPELSIN
Dette er en
mild - men smakfull potetmos som passer for alle, selv de minste. Et enkelt og
raskt alternativ til kokte poteter.
Kilde:
Opplysningskontoret for frukt og grønt
4
porsjoner:
Ingredienser 400 g
potet |
|
|
Fremgangsmåte Skrell
poteter og gulrøtter og del dem i mindre biter. Hell på vann og appelsinjuice
til grønnsakene er dekket. Tilsett appelsinskall. Kok potet- og gulrotbitene
møre. |
||
|
|
|
TIPS Gulrot -
en toårig vekst i skjermplantefamilien - kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i
minst 2000 år. Poteten
stammer fra Sør-Amerika, hvor den har vært dyrket i flere tusen år. De
spanske erobrerne brakte poteten til Europa på 1500-tallet, men først på
1700-tallet ble poteten anerkjent i det europeiske kjøkken |
||