GOURMETFISK
ã 1993 Sverre J. Dahl |
Foto: Finn Raaholt. |
En stor pakke frossen
fisk (torsk, sei, rødspette, kolje el.l.)
salt
hvit pepper
smør
1 tube eller pakke Kavli rekeost
1 1/2 dl kremfløte
1/2 dl tørr vermut, hvitvin eller vann
200 g frisk champinion (eller godt avrent hermetisk)
1 liten rød paprika
1 liten grønn paprika
1 pk frosne / friske reker
Gni fisken med salt og
hvit pepper, og legg halvparten i godt smurt fat. Legg over osten og legg på
resten av fisken. Hell i kremfløte og vin og la formen stå i ovnen i 20
minutter (200 grader C).
Øs fisken med kraften et
par ganger. Imens freses champinionskiver og oppskåret paprika ganske lett i
smør i panne. Ha i rekene. Like før servering helles dette velsmakende freset
over fisken i formen. Salatbolle og dillstrødde poteter og baguette til.
En tørr nøytral hvitvin
f. eks. Kressmann Monopole (Bordeaux).