HELSTEKT INDREFILET AV SVIN MED FRUKT OG FRUKTSAUS
Inspirert fra www.matprat.no
Tekst:
Foto:
4 porsjoner Ingredienser
½ ts salt ¼ ts pepper 2 ss smør til steking
Appelsinsaus 3 sjalottløk 1 rød løk 1 gul løk 2 gulrøtter 2 ss sukker 2 ss balsamico-eddik 4 ts smør
Stekt frukt 1 mandarin i båter 1 eple 1 neve steinfrie druer 1 appelsin i båter 2 ss smør til steking
|
|
Fremgangsmåte
Gni fileten inn med salt og pepper og brun den raskt på alle sider. Ta fileten opp av panna og legg den over i et ildfast fat.
Bruk
steketermometer og sett fileten i forvarmet ovn på
Skrell løkene og gulrøttene, ha dem i kjele sammen med appelsinjuice, sukker og eddik. La det koke i ca. 1/2 time. Ta ut grønnsakene og legg dem sammen med kjøttet i ovnen for å holde dem varme. Kok sausen videre til den får sirupskonsistens. Rør inn smøret til slutt.
Hurtigstekt frukt klargjøres og stekes på høy varme i smør de fem minuttene kjøttet hviler. Stekte potetbåter smaker godt til. Anrettes med grønnsaker og frukt i bunn, kjøtt på toppen. Dryss litt persille på før servering hvis du har.
Vi prøvde med en hvit Chardonnay til og det funka…
|
|
Stekte potetbåter krydret med Provence krydder
Stekt
frukt, svidd 5 minutter i smør |