FRUKTSALAT MED ANIS- OG VANILJESAUS
© 2000
4 - 6 porsjoner
2 dl vann |
0.5 boks hermetiske
ananas
0.5 boks hermetiske pære eller fersken
1 liten boks hermetiske mandariner
1 appelsin i halve skiver
1 rødt eple i biter
1 grønt syrlig eple i biter
1 neve rosiner
1 klase druer
2 Kiwi
10 - 20 jordbær, ferske eller frosne.
Vannet kokes på svak
varme i en kjele med sukker, vaniljesukker, anis, vaniljestang som frøene er
skapt ut av, i ca. 15 minutter. Settes til kjøling. Helst dagen før servering
helles blandingen i en bolle, sammen med frukten. Pynt med Kiwi i skiver og
eventuelt jordbær. Settes kjølig til servering. Serveres med vaniljeis.
Valget av frukt i salaten
er ikke absolutt. Kan variere i det uendelig. Sausen bør imidlertid være med,
det samme bør rosinene. Blandingen av frisk og hermetisk frukt er også heldig.
Banan bli sjelden godt i fruktsalat, med mindre den has i rett før servering.
Vinanbefaling: Fresita,
Chile. Musserende vin tilsatt friske villjordbær
varenr. 34205