FRUKTSALAT MED ANIS- OG VANILJESAUS

© 2000 Sverre J. Dahl

4 - 6 porsjoner

2 dl vann
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss anis
1 vaniljestang

0.5 boks hermetiske ananas
0.5 boks hermetiske pære eller fersken
1 liten boks hermetiske mandariner
1 appelsin i halve skiver
1 rødt eple i biter
1 grønt syrlig eple i biter
1 neve rosiner
1 klase druer
2 Kiwi
10 - 20 jordbær, ferske eller frosne.

Vannet kokes på svak varme i en kjele med sukker, vaniljesukker, anis, vaniljestang som frøene er skapt ut av, i ca. 15 minutter. Settes til kjøling. Helst dagen før servering helles blandingen i en bolle, sammen med frukten. Pynt med Kiwi i skiver og eventuelt jordbær. Settes kjølig til servering. Serveres med vaniljeis.

Valget av frukt i salaten er ikke absolutt. Kan variere i det uendelig. Sausen bør imidlertid være med, det samme bør rosinene. Blandingen av frisk og hermetisk frukt er også heldig. Banan bli sjelden godt i fruktsalat, med mindre den has i rett før servering.

Vinanbefaling: Fresita, Chile. Musserende vin tilsatt friske villjordbær varenr. 34205

Tilbake