FLØTEGRATINERTE POTETER
(ca. 4 porsjoner)

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildet for større utgave)

6 - 8 kokefaste poteter
1 - 2 løk
3 – 4 dl revet Jarlsberg ost
1 dl revet Parmesan ost (kan sløyfes)
3 dl kremfløte
hvit og sort pepper
salt

Koketid: ca. 20 – 25 minutter
Steketemperatur: ca. 200 grader C
Steketid: ca. 10 minutter

Skrell potetene, rens løkene og del dem i fire deler og kok alt i lettsaltet vann.
Riv osten mens potetene og løken koker.
Ta potetene og løken opp av vannet, legg potetene i en ildfast form og skjær dem i skiver mens de er varme. Strø på salt og pepper.
Løken moses med en kjøkkenmaskin eller en gaffel til pasta som smøres ut over de varme potetene.
Dryss osten utover og hell fløten over.
Stekes midt i ovnen til osten blir gylden.

Tilbake