SPANSK "FLAGGSUPPE"
8 porsjoner
(Fra reklame for Steen & Strøm. Modifisert)
8 ts olivenolje
2 store løk, finskåret
6 fedd hvitløk, grovhakket
4 stilker selleri, finhakket
4 poteter i terninger
6 røde paprika, skrelt renset og strimlet
6 gule paprika, skrelt renset og strimlet
1,5 l hønsekraft
4 dl creme fraiche
hvit og sort pepper
Varm oljen i en rustfri
kjele og fres selleri, løk og hvitløk til det er mykt. Tilsett potetene og fres
videre i 5 minutter. Dersom du ønsker tofarget suppe må du på dette tidspunkt
fordele de freste grønnsakene i to kjeler. Tilsett henholdsvis rød og gul
paprika i hver sin kjele. Fres videre i ytterligere 10 minutter, pass på så
grønnsakene ikke tar farge. Hell over kraften og småkok i 45 minutter. Puréer
blandingen (for eksempel med stavmikser).
Rør inn creme fraiche og smak til med krydder (pepper).
Serveres forsiktig med
like deler rød og gul suppe, rød først, gul i midten. Brød til.