SPANSK "FLAGGSUPPE"

8 porsjoner
(Fra reklame for Steen & Strøm.
Modifisert)

8 ts olivenolje
2 store løk, finskåret
6 fedd hvitløk, grovhakket
4 stilker selleri, finhakket
4 poteter i terninger
6 røde paprika, skrelt renset og strimlet
6 gule paprika, skrelt renset og strimlet
1,5 l hønsekraft
4 dl creme fraiche
hvit og sort pepper

Varm oljen i en rustfri kjele og fres selleri, løk og hvitløk til det er mykt. Tilsett potetene og fres videre i 5 minutter. Dersom du ønsker tofarget suppe må du på dette tidspunkt fordele de freste grønnsakene i to kjeler. Tilsett henholdsvis rød og gul paprika i hver sin kjele. Fres videre i ytterligere 10 minutter, pass på så grønnsakene ikke tar farge. Hell over kraften og småkok i 45 minutter. Puréer blandingen (for eksempel med stavmikser).
Rør inn creme fraiche og smak til med krydder (pepper).

Serveres forsiktig med like deler rød og gul suppe, rød først, gul i midten. Brød til.

Tilbake