FÅREKOTELETTER A L’ITALIENNE
Fra Karin og
Birger
6
porsjoner:
Ingredienser 12
lammekoteletter ½
kg løk 100
gr smør 2
dl hvit saus 2
eggeplommer salt
pepper kavring 100
gr revet ost (Jarlsberg el.l.) 125
gr spagetti 2
dl tomatpure Fremgangsmåte Kotelettene
krydrer og stekes 8 minutter i varm panne i litt smør, avkjøles. Løken
renses, skjæres i skiver og småtrekker i 60 gr smør
inntil det begynner å bli brunt. Den hvite susen røres i og det hele kokes
til løkene er helt møre. Så presses massen gjennom en sil (Kan droppes hvis
det røres godt). Pureen
settes over varmen igjen, tilsettes salt og pepper og 40 gr. kaldt smør. Tas
av varmen og eggeplommene røres inn. Det
smøres et tykt lag løkpure på kotelettene, så et
lag revet ost og på toppen støtt kavring. Koteletten
legges ved siden av hverandre i en smurt panne, dryppes med smeltes smør og
steks lys gulbrune i varm ovn. Spagettien
kokes som anvist på pakken, vannet helles fra og spagettien tas tilbake i kjelen
sammen med tomatpureen og en skje smør, salt og pepper. Kan
serveres med spagettien midt på et fat med kotelettene rundt omkring. Server
gjerne brød tid og Chianti. Brolio. |
|
|
|
|