En Bedre Middag 81 (Hos Sverre, med Jon)
5. februar 2025

Foto/Tekst: Sverre

Aperitiff – Fingermat

En krem laget av Ricotta, Philadelphia-ost, sitron, overdrysset med røkelaks, rødløk, kapers, sitronskall og dill. Spises med kjeks

Drikke til: Crémant de Bordeaux

  

Forrett

Carpaccio av rådyr, Parmesan, ruccola, olivenolje salt og pepper

Drikke til: Crémant eller Barda Pinot Noir fra Patagonia

Mellomrett

Bifteki etter inspirasjon fra Georgios med hurtigsyltet rødløk

Bifteki lages av f.eks. 1 kg kjøttdeig, 2 gulrøtter, 1 gul løk, stor bit selleri, en purre, 2 egg, litt melk, salt og pepper. Kan tilsettes diverse urtekrydder etter ønske. Formes til boller med to spiseskjeer og stekes i ovn på bakepapir i ca. 15-20 minutter på 180 grader.

Hovedrett

Pannestekt breiflabb på ertepuré, med saus av minitomater og estragon, ovnsbakte poteter og selleriromber og flambert brokkolini. Oppskrift, dog uten aspargesbønner.

Drikke til: Barda Pinot Noir fra Patagonia

Dessert

Yoghurtis med vanilje og jordbær. Oppskrift.

Oppsummert: Carpaccio av rådyr er ikke dagligdags, men kjempemørt og godt. Breiflabb er en utsøkt råvare som ikke faller fra hverandre ved bearbeiding. Kan også grilles.

 

Tilbake