En Bedre Middag 81 (Hos Sverre, med Jon)
5. februar 2025
Foto/Tekst: Sverre
Aperitiff – Fingermat En krem laget av Ricotta, Philadelphia-ost, sitron, overdrysset med røkelaks, rødløk, kapers, sitronskall og dill. Spises med kjeks Drikke til: Crémant de Bordeaux |
Forrett Carpaccio av rådyr, Parmesan, ruccola, olivenolje salt og pepper Drikke til: Crémant eller Barda Pinot Noir fra Patagonia |
Mellomrett Bifteki etter inspirasjon fra Georgios med hurtigsyltet rødløk Bifteki lages av f.eks. 1 kg kjøttdeig, 2 gulrøtter, 1 gul løk, stor bit selleri, en purre, 2 egg, litt melk, salt og pepper. Kan tilsettes diverse urtekrydder etter ønske. Formes til boller med to spiseskjeer og stekes i ovn på bakepapir i ca. 15-20 minutter på 180 grader. |
Hovedrett Pannestekt breiflabb på ertepuré, med saus av minitomater og estragon, ovnsbakte poteter og selleriromber og flambert brokkolini. Oppskrift, dog uten aspargesbønner. Drikke til: Barda Pinot Noir fra Patagonia |
Dessert Yoghurtis med vanilje og jordbær. Oppskrift. |
Oppsummert: Carpaccio av rådyr er ikke dagligdags, men kjempemørt og godt. Breiflabb er en utsøkt råvare som ikke faller fra hverandre ved bearbeiding. Kan også grilles. |