En Bedre Middag 78 (Dag, i Larvik med fruer)
24. oktober 2024
Foto/Tekst: Sverre
Aperitiff: Champagne eller Cremant
de Limoux
|
Forrett Røkelaks på knekkebrød med pepperrotkrem, lodderogn og dillVin: Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2023 |
Hovedrett Selvskutt Rådyr lam, potet- og sellerimos, grønnkålchips, syltet gresskar, tyttebær, mintgeléVin: Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape 2022 |
Dessert Tilslørte bondepiker med epler fra egen gård Vin: Åkre Edel Is-SiderKaffe |
Oppsummert: Laks som er røyket
av noen som kan sine saker er kjempegodt. Pepperrotsausen hadde akkurat nok
snert og rognen på toppen var både pent og godt. Rieslingen med litt
restsødme var perfekt til. Bondepikene fikk følge av mandler og kavringbiter stekt i smør og sukker og knaste slik det skal. Nydelig. Edelsider til gikk rett hjem. Her var så godt som alt av råvarer fra egen skog og eller jord, og det gir bedre smaker enn om råvarene kjøpes i butikken |