En Bedre Middag 78 (Dag, i Larvik med fruer)
24. oktober 2024

Foto/Tekst: Sverre

Aperitiff: Champagne eller Cremant de Limoux

Forrett

Røkelaks på knekkebrød med pepperrotkrem, lodderogn og dill

Vin: Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2023

Hovedrett

Selvskutt Rådyr lam, potet- og sellerimos, grønnkålchips, syltet gresskar, tyttebær, mintgelé

 

Vin: Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape 2022

Dessert

Tilslørte bondepiker med epler fra egen gård

 

Vin: Åkre Edel Is-Sider

Kaffe

Oppsummert: Laks som er røyket av noen som kan sine saker er kjempegodt. Pepperrotsausen hadde akkurat nok snert og rognen på toppen var både pent og godt. Rieslingen med litt restsødme var perfekt til.
Selvskutt rådyr var utrolig mørt og smakte fantastisk med smakfull mos, saus og annet tilbehør. Châteauneuf-du-Pape er sjelden feil, og var det ikke denne gangen heller.

Bondepikene fikk følge av mandler og kavringbiter stekt i smør og sukker og knaste slik det skal. Nydelig. Edelsider til gikk rett hjem.

Her var så godt som alt av råvarer fra egen skog og eller jord, og det gir bedre smaker enn om råvarene kjøpes i butikken

 

Tilbake