En Bedre Middag 76 (Hos Dag på landet)
31. oktober 2023

Foto/tekst: Sverre J. Dahl

Forrett

Fingermat i muffinsformer. Paideig formet i formen, halvparten med egg, Parmesan og fløte, og den andre halvparten stekt først tom, så fylt med Hvalersalat jazzet opp med litt rødløk og dill til å bli en Skagensalat. Stekt på ca 200grader i 10-15 min til ostemassen bel passe brun

Vin: Spansk Aroa Le Naturel Blanco, 2022 fra Navarro

Hovedrett

Ytrefilet av rådyr på kantarellseng, med rosenkål, saltkokt potet, grønnkålchips, tyttebærsyltetøy og viltsaus.

Vin: Le Cedre de Beyrouth 2019, Libanon

 

Grønnkål og «rosenkåltre»

Dessert

Gravensteinepler fra Kværner med rosiner, smaksatt med kanel og sukker. Servert med krem vispet med sukker med vaniljesmak

Oppsummert: Paideig med innhold var både veldig godt, kreativt og nytt. Det er slike innspill som gjør dette ekstra morsomt. Mørt viltkjøtt er alltid godt og det er ikke mulig å få det mørere enn dette. Grønnkålchips er ekstra spennende og det burde være slike busker i alle hager. Den kan jo høstes hele året og er like grønn og fin under snøen. Desserten var standard, men likevel akseptabel.

 

Tilbake