En Bedre Middag 76 (Hos Dag på landet)
31. oktober 2023
Foto/tekst: Sverre J. Dahl
Forrett
Fingermat i muffinsformer. Paideig formet i formen, halvparten med egg, Parmesan og fløte, og den andre halvparten stekt først tom, så fylt med Hvalersalat jazzet opp med litt rødløk og dill til å bli en Skagensalat. Stekt på ca 200grader i 10-15 min til ostemassen bel passe brun |
Vin: Spansk Aroa Le Naturel Blanco, 2022 fra Navarro |
Hovedrett Ytrefilet av rådyr på kantarellseng, med rosenkål, saltkokt potet, grønnkålchips, tyttebærsyltetøy og viltsaus. Vin: Le Cedre de Beyrouth 2019, Libanon
Grønnkål og «rosenkåltre» |
|
Dessert Gravensteinepler fra Kværner med rosiner, smaksatt med kanel og sukker. Servert med krem vispet med sukker med vaniljesmak |
|
Oppsummert: Paideig med innhold var både veldig godt, kreativt og nytt. Det er slike innspill som gjør dette ekstra morsomt. Mørt viltkjøtt er alltid godt og det er ikke mulig å få det mørere enn dette. Grønnkålchips er ekstra spennende og det burde være slike busker i alle hager. Den kan jo høstes hele året og er like grønn og fin under snøen. Desserten var standard, men likevel akseptabel.