En Bedre Middag 75 (Hos Sverre)
1. februar 2023

Foto/tekst: Sverre J. Dahl

Forrett

 

Carpaccio av rådyr med ruccola, olivenolje, parmesan

Vin: Shiraz – Pinotage fra Sør-Afrika fra eske

Hovedrett

Stekt skatevinge vendt i egg og griljermel, Pure av potet, søtpotet og persillerot, saus at smør og kremfløyte,sukker erter og «tynn brokkoli» eller brokkolini.

Vin: GB Riesling

  https://media.snl.no/media/71336/standard_compressed_piggskate_med_pigg.jpg

Oppskjæring av vingene                    Eksempel på Skate, se skater – Store norske leksikon (snl.no)

Dessert

Kaffeis fra Liguria og sorbet av appelsinjuice med rosiner, smaksatt med vanilje

Oppsummert: Mørt viltkjøtt med nydelig olivenolje er godt. Ingen av oss hadde spist skatevinger før og det ble en positiv opplevelse. Sorbeten var for kald, men akseptabel.

 

Tilbake