En Bedre Middag 74 (Hos Finn) «Torsken»
6. desember 2022
Foto/tekst: Kirsti Bjune/Sverre J. Dahl
Forrett – Pepperkaker med blåskimmelost Hvit Glühwein fra Østerrike Dom. Wachau Glühwein |
Hovedrett Stekt loin fra skrei, ovnsbakte små poteter, ertestuing, marinerte gulrotstrimler (regnbue gulrot) Sandefjordsmør Hvit Vin: Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2020Rød Vin: Deux Roches Coteaux Bourguignons Plants du Carre 2020 |
Dessert Multekrem, omringet av multesaft uten stein, multer og mandelknekk |
Oppsummert: Den tradisjonelle, kokte juletorsken var byttet ut med stekt torsk og med dette tilbehøret ble det kjempegodt. Og den hvite vinen passet perfekt til. Det var også mulig å få en rød vin, men den passet ikke fullt så godt. Multer til dessert er aldri feil og alltid godt. Knekken gav spennende tyggemotstand.