En Bedre Middag 71 (Engø Gård, Tjøme)
23. oktober 2020
Foto/tekst: Sverre J. Dahl
Lunsj forrett. Salat av syltede rød- og gulbeter. |
Lunsj hovedrett: Fiskesuppe med torsk? Og kreps eller hummerkraft. Blåskjell. Vin: Tysk tørr Riesling.
|
Middag forrett 1, Sashimi av tunfisk fra Ålesund. Vin: Steinwinter Riesling, Tyskland. |
Middag forrett 2: Kveite med gulrot/tomatglasur og urter. Vin: Bellingham Chenin Blanc, Sør-Afrika |
Middag hovedrett: Andebryst, grillet blomkål med grønnsakpure. Vin: Pierre Gaillard Crozes-Hertiage, Rhone |
Middag dessert: Skumkule? av hvit sjokolade med syltede plommer inni og på toppen og hvit sjokoladesorbet. Vin: Pieropan Recioto di Soave |
Oppsummert: Når tunfisken er så fersk og mør som her, er det himmelsk og kveite er aldri feil. Spennende og godt med gulrotglasur. Anda var ikke helt på høyden etter min smak, men blomkålen var spennende. Dessert med Recioto er alltid en vinner hos meg.