En
Bedre Middag 61 (Hos Sverre)
19. september 2018
Tekst og foto: Sverre J. Dahl
Forrett, Rømme smaksatt med pepperrot, rødbete, purre, sjalottløk og rakfisk |
Hovedrett – Rådyr, smørstekt kantarell, kremet saus, ovnsbakte grønnsaker, på potetmos
|
Ovnsstekte grønnsaker før ovnen; Gulrot, rødbet (forkokt og skylt i vann for å bli kvitt fargen), søtpotet, persillerot, selleri og pastinakk, olje, salt og pepper, litt sitronsaft, 200 grader i ca. 40 minutter |
Dessert – Eple på butterdeigbunn (se TARTIN DE POMMES A LA LES DEUX MAGAUX) |
|
Oppsummert
Rakfisk tilberedt på denne måten er faktisk spiselig. Ryggen på selvskutte rådyr er svært mør og smakfull og gravenstein, kanel, rosiner og sukker med is til er aldri feil. |