En Bedre Middag 48
23. november 2013

Tekst og foto: Sverre J. Dahl

Italiensk aften for Harald - Bursdagspresangen til den som har alt…

L'antipasto, bruschetta, olive, prociutto, salsiccia piccante, tomates seccati al sole etc.

Antipasto er det italienske ordet for forrett som bokstavelig betyr «før måltidet». Her skinke, Pepperoniskinke, oliven, tomater soltørket tomat , ostestaver, sukker erter

 

Bruschetta

 

For eksempel som her: http://dinmat.no/Bruschetta

 

Tomat, basilikum, rødløk, hvitløk finhakket på brødskiver stekt gylne i olje.

 

Il primo I, Tagliatelle al’'crema con Pollo

Pasta med kremet saus og kylling

 

Il primo II, Zuppa di granchio

Krabbesuppe

 

Litt frest finhakket gulrot, selleri, løk og purre og et par krepsehaler i bunnen.

 

Oppskriftsidé

 

Hvilerett Basilikumsorbet

 

Il secondo, Brasato Al Barolo

Entrecote marinert og kokt i Barolo med gulrøtter og spinat

 

Il contorno, caroti, spinaci,

 

 

Formaggio

 

Oster, Gorgonzola, hvit Castello og Brie

 

Il dolce, Panera de Liguria

Kaffeiskrem fra området rundt Genova

 

 

 

Una serata italiana in Via del Giardiniere, numero quattordici

 

Menu

 

Prosecco

L'antipasto, bruschetta, olive, prociutto, salsiccia piccante, tomates seccati al sole etc.

Il primo I, Tagliatelle al’'crema con Pollo

Il primo II, Zuppa di granchio

Il secondo, Brasato Al Barolo

Il contorno, caroti, spinaci,

 

Formaggio

 

Il dolce, Panera de Liguria

Espresso, liquore Strega

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vini

Riondo Prosecco doc
http://riondousa.com/prosecco-spago-nero/

 

2012 Ca’Rugate Soave Classico
http://www.carugate.it/

 

2009 Cascina Cucco Barolo docg
http://www.cascinacucco.com/vini.html

2011 Pellegrino Passito liquoroso dop

http://www.carlopellegrino.it/index_eng.html

 

 

 

Tilbake