En Bedre Middag 35
9. Desember 2009 (Sverre)
Juletema

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt og
Sverre J. Dahl

Fingermat, Gravlaks med rømme og sennep i lefse med Sør-afrikansk Chardonnay

Polsk Barszcz Czerwony (Rødbetsuppe) med sopp og persillefyllt Uszka (dumplings) med Champagne og Mosel Riesling. Champagne var best.

3 slag julepølser med forskjellige senneper, en skive juleskinke, sviske, rødkål og en lite potet med diverse øl og dram.

 

Tourtière fra Quebec uten tilbehør (En slags pai laget av kjøttedeig av svin) med fransk rød Bougogne. Mer om paien: Tourtière

 

Barmens marsipan-lasagne med klementin fra A-magasinet

Siena Cavallucci i to utgave av samme deig, med et ørlite glass I Capitelli, Espresso

 

 

Oppsummert, Suppen og paien var dagens vinnere,
Cavallucci = Been there, done that

Cavallucci

250 g                hvetemel

175 g                sukker

1 ss                  honning

1 pose (15 g)     anisfrø

1 ts                   bakepulver

Tilbake