En Bedre Middag 32
4. mars 2009
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl
|
Råstoff til forrett: Levende sjøkreps
|
|
Krepsen klargjøres for steking på langpanne
|
|
Stekt |
|
Forrett 1 Sjøkreps: Finhakket hvitløk, bladpersille og chili i smør før 5-10 minutter i ovn under grillen. |
|
Forrett 2 Emu liver paté, servert med chili-biter og små ristet loffskive |
|
Hovedrett Torskefilet stekt i ovn. Rødbeter kokt i en time i usaltet vann, saus av smør putret en halvtime til nøttebrunt med jevnlig skumming, 1/2 dl soyasaus tilsatt sjalottløk, chili og bladpersille oppi rett før servering. Servert med selskapspoteter.
|
|
Detalj av torsken |
|
Dessert Vaniljeis laget med vaniljestang, sukker, melk, egg, og ørlite maisenna |