EnBedreMiddag Nr.3
21 April 2001

Tekst: Finn Raaholt
Foto: Finn Raaholt (dobbeltklikk på bildene for større utgave)

Hvitløkspaté

Porterstek

1 - 1.5 kg (surret) oksestek
1 flaske Porterøl (eller Bayerøl)
1 dl soyasaus
1 dl ufortynnet solbærsaft
noen korn timian og noen korn einebær
2 ts hel svart pepper
2 - 3 buljongterning
1 stor løk
2 fedd hvitløk
smør til steking
3 dl fløte
maisennamel til saus

Kjøttet freses på alle kanter i smør i en jerngryte. Væsken slås over steken, løk og hvitløk kuttes i smått og tas i sammen med krydderet. Trekker på svak varme med steketermometer 1 - 1.5 timer. Når passe stekt - i følge termometret - tas steken opp og hviler under aluminiumsfolie ca. 10 minutter før det skjæres opp. Imens lages sausen. Væsken i kjelen siles, tilsettes fløten og justeres i tykkelse med maisenna.

Serveres med most potet tilsatt litt fløte og smør samt brokkoli kokt i 8 - 10 minutter i litt vann tilsatt 3 ss sukker og 2 ss smør. En myk rødvin og baguetter til.

Tilbake