EnBedreMiddag Nr.3
21 April 2001
Tekst: Finn Raaholt
Foto: Finn Raaholt (dobbeltklikk på bildene for større utgave)
Hvitløkspaté |
|
Porterstek 1 - 1.5 kg (surret)
oksestek Kjøttet freses på alle
kanter i smør i en jerngryte. Væsken slås over steken, løk og hvitløk kuttes
i smått og tas i sammen med krydderet. Trekker på svak varme med
steketermometer 1 - 1.5 timer. Når passe stekt - i følge termometret - tas
steken opp og hviler under aluminiumsfolie ca. 10 minutter før det skjæres
opp. Imens lages sausen. Væsken i kjelen siles, tilsettes fløten og justeres
i tykkelse med maisenna. Serveres med most potet tilsatt litt fløte og smør samt brokkoli kokt i 8 - 10 minutter i litt vann tilsatt 3 ss sukker og 2 ss smør. En myk rødvin og baguetter til. |