En Bedre Middag 25
27 Mars 2006

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt
(dobbeltklikk på bildene for større utgave)

 

Forrett 1

Kyllingfilet på ratatouille. Filet krydret med salt og pepper og svidd i litt olje. Ratatouille laget av aubergine, løk, hvitløk, gulrot, paprika, tomat, olje, salt, pepper, sitron.
Inspirert av blant annet denne.

Vin: Inycon Fiano 2004 (Hvitvin fra Sicilia).
Se beskrivelse under.

 

Forrett 2

Laksefilet i fiskesaus med stekte pinjekjerner. Saus av innkokt fiskekraft tilsatt fløte, salt og pepper, chili.

Vin: Først som over (for slapp), så Rød spanjolrest

 

Hovedrett

Helstekt mørbradrest, med ovnsstekte potetbåter og gulrotstaver, ratatouille som over men også tilsatt brune sursøte bønner og mer løk. Rester av brun saus.

 

Vin: Rød spanjolrest

Ikke bilde

Dessert
Kaloriholdige Brownies. Kaffe

Tilbake

Inycon Fiano 2004

Beskrivelse: Middels dyp grønngul. Tiltalende aroma av eple, grapefrukt og ananas. Ettersmak med fin friskhet og kjernebitterhet.

Varenummer: 13493

Varetype: Hvitvin

Utvalg: GRUNNSORTIMENT

Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme:

Passer til:         

Land/distrikt: ITALIA, SICILIA

Råstoff: 100% FIANO

Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l

Pris: 75 cl Kr. 79,90