En Bedre Middag 25
27 Mars 2006
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt (dobbeltklikk
på bildene for større utgave)
Forrett 1 Kyllingfilet på
ratatouille. Filet krydret med salt og pepper og svidd i litt olje.
Ratatouille laget av aubergine, løk, hvitløk, gulrot, paprika, tomat, olje,
salt, pepper, sitron. Vin: Inycon Fiano 2004
(Hvitvin fra Sicilia). |
|
Forrett 2 Laksefilet i fiskesaus med stekte pinjekjerner. Saus av innkokt fiskekraft tilsatt fløte, salt og pepper, chili. Vin: Først som over (for slapp), så Rød spanjolrest |
|
Hovedrett Helstekt mørbradrest, med ovnsstekte potetbåter og gulrotstaver, ratatouille som over men også tilsatt brune sursøte bønner og mer løk. Rester av brun saus.
Vin: Rød spanjolrest |
|
Ikke bilde |
Dessert |
Inycon Fiano 2004
Beskrivelse: Middels dyp grønngul. Tiltalende aroma av eple, grapefrukt og ananas. Ettersmak med fin friskhet og kjernebitterhet.
Varenummer: 13493
Varetype: Hvitvin
Utvalg: GRUNNSORTIMENT
Karakteristikk: Fylde: Friskhet: Sødme:
Passer til:
Land/distrikt: ITALIA, SICILIA
Råstoff: 100% FIANO
Innhold: Alkohol 13,00% Sukker: 2,00 g/l Syre: 5,50 g/l
Pris: 75 cl Kr. 79,90