EnBedreMiddag Nr.2
2 April 2001
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Harald Andresen (dobbeltklikk
på bildene for større utgave)
Laksecarpaccio Syltynne skiver av rå laks marineres i olje, sitronsaft og pepper i en times tid. Serveres med ristet brød. |
|
Innbakt laks a la
Calzone Tommetykke skiver av laksefilet krydres med sitronpepper og salt som får trekke inn en times tid. Før tilbereding legges ca. 1 ss smør på toppen og fileten overdrysses med en halv teskje estragon. Filetene pakkes inn hver for seg i bakepapir, men slik at papiret ikke berører fisken. Stekes på plate i ovnen på 200ºC i ca. 10-15 minutter. Kan også stekes ved noe høyere temperatur enda kortere. Kort steketid gir fin farge på fisken. |
|
Alternativ
beskrivelse (En glad laks I, fra NRK) (2 pers.) Skjær laksen i fine
skiver, 2 til hver. Brett papiret i 2. Den åpne kanten klippes litt på
hjørnene slik at formen blir rund. Brett papiret ut igjen. Legg på
smørklatter på den ene halvparten av papiret. Anrett lakseskivene på og
krydre dem. Press lime over (ha evt. på en liten hvitvinskvett) Dryss over
frisk estragon. |
|
Brochetta Tomatsalat med frisk basilikum og oliven. |
|
Grillet laks med kokte poteter, brokkoli, gulrøtter og hvitvinsaus med reker |
|
Varme bringebær med
is Bringebærene tilsettes litt sukker og vaniljesukker og varmes raskt før de danderes rundt en kule is eller to. |