EnBedreMiddag Nr.19
21. juni 2005

Tekst og Foto: Sverre J. Dahl

Beklager, ikke bilde av rett

Kamskjell med gulrotpure, soyasaus, salat og rødbetfargede båndspagettistrimler.

 

 

Carpaggio av laks med Parmesan

 

Kalvemedaljong med sennepssaus, sommerens grønnsaker og pære .

Kalvemedaljong med sennepspære

Varm opp ovnen til 200 °C og varm en ildfast form. Skrell og halver pærene og fjern kjernehuset. Fordel pærene i en sautepanne med sennep(1), laurbærblad, nelliker, sorte pepperkorn og hvitvin. Gi det hele et oppkok. La det småkoke ved lav temperatur i ca 10 minutter eller til pærene er møre. La de kjøle av i kokelaken.

Medaljongene krydres med salt, pepper og garam masala. Brun begge sider i varmt smør, ca 1 1/2 minutt på begge sider. Smør sennepen(2) over medaljongene, legg dem øyeblikkelig i det varme ildfaste fatet ,og sett det i ovnen i ca 12 minutter. Anrett kalvemedaljongene på varme tallerkener med 1-2 halve pærer med en skje full Maizena Naturell fyldig & rund (el. creme fraiche) til.

 

Ingredienser

4 porsjoner

4 stk liten pære

1 ss Maille Honning sennep (1)

3 stk laurbærblad

3 stk nellik

6 stk sort pepperkorn

3dl hvitvin

4 stk kalvemedaljong

 salt

 nykvernet pepper

2 ts garam masala (indisk krydder)

2 ss smør

3 ss Maille Honning sennep (2)

2 ts Maizena Crèmefine Naturell fyldig & rund (crème fraîche kan brukes)

 

Fra Art of Taste

 

Beklager, ikke bilde av rett

Jordbærsorbetkuler med Appelsinsaus

Jordbærsorbet med appelsinsuppe eller appelsinsaus

 

Suppe eller saus

Varm opp vannet og løs sukkeret og vaniljesukker. Hell oppi resten av ingrediensene og la suppen avkjøle.

 

Alternativt kan alle ingrediensene kok inn til omtrent det halve. La sausen avkjøle. Det gir en annen konsistens og kraftigere smak.

 

Ingredienser

4 porsjoner

2,5 dl vann

7 ss sukker

1 ss revet appelsinskall

3 ss Grand Marnier

2 dl appelsinjuice

1 ts vaniljesukker

 

0,5 kg friske norske jordbær

2 ts sukker

0,25 ts vaniljesukker

 

Sorbet

Kjør 1 kurv friske norske jordbær i food processor med sukker og vaniljesukker. Hell blandingen i ismaskin til det blir sorbet. Lag kuler med isskje. Legg en kule på hver tallerken med appelsinsaus eller appelsinsuppe rundt.


Martini Asti

 

Friske jordbær med balsamicosirup?

Balsamicosirup:

2 dl rimelig balsamicoeddik

2 dl rødvin

1 dl druejuice

2 ss brunt sukker

Balsamicosirup:

Kok til mindre enn en fjerdedel gjenstår. Brukes mest til pynt, uansett i små mengder da den er både syrlig og søt.

Tilbake