EnBedreMiddag Nr.15
15 Oktober 2003

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt og Sverre J. Dahl
(klikk på bildene for større utgave)

Grønnsaker med dip

Carpaggio av elg
Vin: Pelissero, Langhe, 2001 Nebbiolo, rød
     (utsøkt til denne retten)

.

Soppterter
Vin: ca’Rugate, San Michele Soave Classico, hvit

Steinbit Maria
Vin: Flere viner ble forsøkt, blant annet Pelissero, Piani, 2002, Barbera d’Alba, men den mest vellykkede var Zenato Valpolicella Classico Superiore 2000 (34688 )

Kulfi med Kryddersyltede bær med marengs

Marengs
Eggehviter, 0.5 dl sukker og sitronsaft vispes så stiv at bollen kan snus opp ned. 1 dl sukker til skjæres forsiktig inn. Legges ut på bakepapir med skje, stekes midt i ovnen på 100°C i ca. 1 time eller litt lenger. Er ferdig når de virker "tørre" og løsner fra papiret.

Vin: Ben Ryé, Passito di Pantelleria, Annata 2001
(Søt fyldig dessertvin laget på muskatelldruer - Svært god)

Tilbake