EnBedreMiddag Nr.13
17 Juni 2003

Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Finn Raaholt og Sverre J. Dahl
(Klikk på bildene for større utgaver)

Scampi med chili og hvitløk. Legges i en marinade av chili, hvitløk (ingefær, kajennepepper, koriander, salt, paprika) i olivenolje i 1 time, eller helst 2, og deretter stekt i varm panne. Kan serveres med pasta til.
Vintips: Denne retten har mange sterke og pikante smaker, men er allikevel lett å kombinere med vin, hvis man velger den riktige. Vi krever både friskhet og fruktsødme. Halvtørr Riesling fra Tyskland er et veldig bra valg. Pouilly Fumé og Sancerre er gode alternativer.

Blåskjell med løk, hvitløk, dill og vin

Zuppa di Mare, laget på laksekraft, litt buljong, kremfløte, blåskjell, reker og lakseterninger. Servert med dill

.

Ostelaks, laks stekt i ildfast fat, med sennep, urtekrydder og Parmesanost oppå.

Tilbake