EnBedreMiddag Nr.11
20 Februar 2003
Tekst: Sverre J. Dahl
Foto: Sverre J. Dahl og Finn Raaholt (Klikk på bildene for større utgaver)
Fingermat. Små sprø butterdeigskopper med laksetartar med estragon og en slags rekesalat. Peanøtter, grønn og sort oliven etc. |
|
Gåselever. Ungarsk "plain" (firkantet) og fransk med morkler (rund). Anrettet med ruccula og fingersalat, sukkererter, sherrytomat og Calvadosgelé. Litt olivenolje over salaten. Vin: Søtlig fransk Mobazilliac eller Pinot Gris fra Alsace. |
|
Ytrefilet av elg marinert
1-2 timer i olivenolje, provencekrydder, hvitløk, cognac, soyasaus, salt og
pepper, med ovnsstekte urtepoteter, (persille, hvitløk, litt rosmarin,
timian, oregano), brokkoli, asparges kokt 5-10 minutter i lettsaltet vann,
svidd i olje sammen med sukkererter og chili, smørstekte sjalottløk og fersk
sjampinjong, sherrytomater. Sjysaus laget av smør, sjalottløk, innkokt rødvin
og buljong samt stekesjyen fra kjøttet. |
|
Fruktsalat av mango, ananas, banan med saus av sukker, honning og kanel. Vaniljeis. |