En Bedre Helg 31
15. – 17. februar 202 (Morgedal Hotell)

Tekst: Sverre, foto: Kirsti

Første forrett lørdag

 

Ristede kamskjell med blomkålpure og dillmajones. Samt hurtigsyltet rødkål med løyrom eller en annen slags rogn

 

Andre forrett lørdag

Italiensk Carpaccio av okse indrefilet med ristede pinjekjerner, Ruccola og høvlet Parmesan

Vin: Masi Passo Doble

 

Hovedrett lørdag

 

Dåhjortfilet med kremet Savoy kål, rødvinssaus og tyttebær

Vin: Masi Passo Doble

 

Mellomrett lørdag

Ostefat med en blåskimmelost, Camembert eller Brie og Chevre og ett jordbær. Samt druer og appelsinmarmelade. Og et glass portvin.

 

Dessert lørdag

Vertshuset SydVesten - Har du smakt vår populære is ... Retten så ikke akkurat slik ut, men vi glemte å ta bilde.

Is Flensburg med vaniljeis, kirsebær og eggelikør

 

 

Forrett søndag

 

Akevittgravet laks med pepperrotkrem og spinatmajones

 

Hovedrett søndag

 

Tradisjonell laks med Sandefjordsmør servert med kokte poteter, asparges og agurksalat

Vin: Domaine de Tariquet Classic

 

Dessert søndag

Tante Kirsten dessert, det vil si ingenting … Vi var for mette.

Oppsummert
Til vår store overraskelse var det svært få gjester på hotellet ved starten av vinterferien, på søndag og til mandags frokost var vi hotellets eneste gjester. Hotellet har over 100 senger, så det var pussig, syntes vi. Men kokken og betjeningen utmerket seg. Maten var langt over det vi forventet. Balanserte smaksbilder og det som skulle være varmt, var det. Kjempegodt var det, alt sammen.

Tariquet er en gammel kjenning, men den holder seg godt. Det samme gjelder Passo Doble.

 

Tilbake