2 porsjoner
(kommer an på hvor store former du har)
4 Eggeplommer
1 helt egg
80 g sukker
3 dl fløte
1 dl melk
1 vaniljestang
|
|
8 porsjoner
5 dl fløte
1.5 dl melk
3 hele egg
3 eggeplommer
1 dl brunt sukker
|
(Klikk for større
utgave)
|
Slik gjør du:
Ha fløte i en kjele.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut innholdet.
Ha det i kjelen sammen med selve vaniljestangen.
Varm fløten nesten til kokepunktet og hell, den i en bolle hvor egg og sukker
er vispet sammen.
Rør hele tiden mens fløten helles i.
Hell alt tilbake i kjelen og visp til massen tykner litt.
OBS vær veldig forsiktig - må IKKE koke (da blir det eggerøre)
Sil og hell så fløte/egg blandingen i ildfaste former.
De kan være høye eller lave - spiller mindre rolle. Settes i vannbad i ovnen
på ca. 120 grader. Der skal de stå til de er stivnet. Hvor lenge de skal stå
kommer an på hva slags former du bruker. Når de er stivnet settes de kjølig
helst til dagen etter. Før servering legges et lag med sukker på toppen.
Dette sukkeret skal smeltes og det mest praktiske er å bruke en
propanbrenner. (gir best kontroll) Evt. sett de høyt inn i ovnen med glødende
grillelement.
(Fra http://www.krem.no)
|
Slik gjør du:
Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm blandingen i 3-5 minutter på svak
varme. La det ikke koke. Ta kjelen av varmen og avkjøl blandingen noe. Visp
sammen eggene og plommene og hell forsiktig i den lunkne blandingen, hell
blandingen i 8 små former. Sett formene i langpanne. Ha vann i pannen slik at
vannet står halvveis opp på skålene. Stek formene i ovnen på 150 grader i
40-50 minutter. Ta formene ut og la dem hvile 1 time. Dryss brunt sukker over
puddingene og sett formene i stekeovnen under grillen til sukkeret blir
gyllent, 2-3 minutter.
Alternativt smeltes
sukkeret med propanbrenner.
(Klikk for større
utgave)
Desserten serveres kald sammen med en kopp sterk varm kaffe.
|