INNBAKT LAKS I PAPIR
Tekst: Sverre J. Dahl og
NRK
Foto: Harald Andresen og NRK (dobbeltklikk på bildene for større utgave)
Tommetykke skiver av
laksefilet krydres med sitronpepper og salt som får trekke inn en times tid.
Før tilbereding legges ca. 1 ss smør på toppen og fileten overdrysses med en
halv teskje estragon. Filetene pakkes inn hver for seg i bakepapir, men slik
at papiret ikke berører fisken. Stekes på plate i ovnen på 200ºC i ca. 10-15
minutter. Kan også stekes ved noe høyere temperatur enda kortere. Kort
steketid gir fin farge på fisken. Vinanbefaling: Sartarelli classico, fra Italia |
|
Alternativ
beskrivelse (En glad laks I, fra NRK) (2 pers.) Skjær laksen i fine
skiver, 2 til hver. Brett papiret i 2. Den åpne kanten klippes litt på
hjørnene slik at formen blir rund. Brett papiret ut igjen. Legg på
smørklatter på den ene halvparten av papiret. Anrett lakseskivene på og
krydre dem. Press lime over (ha evt. på en liten hvitvinskvett) Dryss over
frisk estragon. |
|
|