BROWNIES MED SITRUSSALAT

Fra Ellen

4 porsjoner:

Ingredienser Brownies

150 gram smør

150 gram mørk kokesjokolade

3 egg

2 dl sukker

1 ss vaniljesukker

2 dl hvetemel

½ ts bakepulver

100-150 gram hakkede valnøtter

Siktet melis til pynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret over svak varme.

Løft kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte, men pass på at det ikke blir for varmt.

Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter.

Hell røren i en smurt liten langpanne (min er ca. 30×22 cm).

 

Stekes ved 175 grader i ca. 15-20 minutter.

 

 

Ingredienser Sitrussalat

 

2 appelsiner

4 mandariner

1/2-1 rosa grapefrukt

Evt. 4 kumquat til pynt

1/4 dl presset sitronsaft

3/4 dl vann

1 dl sukker, gjerne demerarasukker/råsukker

4 ss sitruslikør eller cognac

3 ss pistasjnøtter, snittet

Fremgangsmåte

 

Kok sukkerlake av vann og sukker og avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitruslikør/cognac. Skrell appelsiner, mandariner og grapefrukt og fjern hvite hinner, og skjær deretter frukten i tynne båter. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt i minst 1 time før servering.

 

 

Tilbake