BROWNIES MED SITRUSSALAT
Fra Ellen
4
porsjoner:
Ingredienser Brownies 150 gram smør 150 gram mørk kokesjokolade 3 egg 2 dl sukker 1 ss vaniljesukker 2 dl hvetemel ½ ts bakepulver 100-150 gram hakkede valnøtter Siktet melis til pynt |
Fremgangsmåte Smelt smøret over svak varme. Løft kjelen av varmen og tilsett sjokoladen. Bruk gjerne sjokolade med høyt kakaoinnhold. La sjokoladen smelte, men pass på at det ikke blir for varmt. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland i sukker, mel, vaniljesukker, bakepulver og valnøtter. Hell røren i en smurt liten langpanne (min er ca. 30×22 cm). Stekes ved 175 grader i ca. 15-20 minutter. |
Ingredienser
Sitrussalat 2 appelsiner 4 mandariner 1/2-1 rosa grapefrukt Evt. 4 kumquat til pynt 1/4 dl presset sitronsaft 3/4 dl vann 1 dl sukker, gjerne demerarasukker/råsukker 4 ss sitruslikør eller cognac 3 ss pistasjnøtter, snittet |
Fremgangsmåte Kok sukkerlake av vann og sukker og avkjøl. Tilsett sitronsaft og sitruslikør/cognac. Skrell appelsiner, mandariner og grapefrukt og fjern hvite hinner, og skjær deretter frukten i tynne båter. Hell den avkjølte laken over fruktskivene og la stå og trekke kaldt i minst 1 time før servering. |
|