BREIFLABB MED STEKT SOPP OG RØDVINSMØR
Tekst Sverre J. Dahl

Foto: Finn Raaholt (Klikk på bildet for større utgave)
Kilde: Eksportutvalget for fisk

4 porsjoner

Ingredienser
800 g breiflabbfilet uten skinn
salt og pepper
olivenolje og smør til steking

Rødvinsmør
1 finhakket sjalottløk
½ ts frisk timian
1 ss smør
2 dl fiskekraft
1 dl rødvin
2 ss smør
salt og pepper

Soppblanding
3 ss olivenolje
400 g blandet sopp i biter, for eks. shitake, aroma og sjampinjong
2 finhakkede sjalottløk
frisk timian

Fremgangsmåte
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper.

Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.

Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter eller pasta.

Drikkeforslag:
Villa Cafaggio Chianti Classico 2001, kr 173.50 (11973 - bestillingsutvalg)
eller
Santa Barbara Rosso Piceno 2003, kr 94.00 (·14892 - basisutvalg (test))
eller
La Martinière Beaujolais 2001/2002, kr 99.40 (13901 - basisutvalg (fullsortiment))

eller som vi drakk, men stort hell:
Montalto Nero d'Avola-Sangiovese 2003Barone Montalto, Sicilia, Italia
Bestillingsutvalg
Laget av: 70 % nero d'avola, 30 % sangiovese
300 cl eske, kr 299,90

Tilbake