Ingredienser
1 blomkål, ca. 1 kg
4 sjalottløk
6 dl vann
3 dl hvitvin
3 dl fløte
1½ ts salt
½ ts kvernet pepper
½ sitron
200 g spekeskinke
8 kamskjell
2 ss smør
Fremgangsmåte
Skjær
blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.
Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank.
Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.
Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en
jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.
Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha
i suppen.
Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har
en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over
suppen rett før servering.
Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.
Server som forrett, eller hovedrett med ferskt brød til og selvfølgelig en
hvitvin. En Chablis passer fint eller Petit
Bourgeois Sauvignon 2004
|