BLOMKÅLSUPPE MED SPEKESKINKE OG KAMSKJELL
Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildene for større utgaver)
Fra Aperitif

4 porsjoner

Ingredienser
1 blomkål, ca. 1 kg
4 sjalottløk
6 dl vann
3 dl hvitvin
3 dl fløte
1½ ts salt
½ ts kvernet pepper
½ sitron

200 g spekeskinke
8 kamskjell
2 ss smør

Fremgangsmåte

Skjær blomkålen i små buketter. Spar noen buketter (ca. 100 g) til servering.

Finhakk løken og stek den sammen med resten av blomkålen til den er blank. Tilsett vann og vin, og la det småkoke ca. 20 minutter under lokk.

Ha alt over i en hurtigmikser sammen med varm fløte. Kjør til du får en jevn suppe og sil den. Smak til med salt, pepper og ferskpresset sitron.

Kok resten av blomkålen i lettsaltet vann til den er nesten gjennomkokt og ha i suppen.

Stek kamskjellene raskt på begge sider ved sterk varme i litt smør til de har en gylden farge. Stek spekeskinken i litt olje til den er sprø og dryss over suppen rett før servering.

Server kamskjellene ved siden av med litt salat vendt i olivenolje.

Server som forrett, eller hovedrett med ferskt brød til og selvfølgelig en hvitvin. En Chablis passer fint eller Petit Bourgeois Sauvignon 2004

Tilbake