PIZZA MED BLÅMUGGOST OG PARMASKINKE
Tekst og Foto: Sverre J. Dahl (dobbeltklikk på bildene for større utgave)
Bunn 4 dl hvetemel |
Bland mel, vann, olje og gjær og kna til en fin deig. La heve til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til en runding og legg på et stekebrett (eller i pizzaovn). |
Fyll 1/2 boks hakket tomat |
Ha hakkede tomater, hvitløk, buljong, eddik og sukker i en kjele og la det koke til sausen begynner å bli tørr. Smak til med salt og pepper. Kjevle ut deigen og ha på sausen. Legg på skinke og ost, med cherrytomatene på toppen. |
Stek i ovnen på 250 grader til bunnen begynner å ta farge, ca. 6-9 minutter (eller i pizzaovn). Ha eventuelt på noen friske urter. |
|
Vintips 41823 Passo Double 2004, Masi Agr., Tupungato, Argentina Kr.130 - bestillingsutvalget. Her er det mer intense smaker og godt med en litt fyldigere og kanskje noe sødmefylt rødvin. Vinen er en ripasso fra Argentina, laget på oppskrift fra Valpolicella.
|