BASILIKUMSORBET

Tekst: Sverre J. Dahl
Basert på forslag fra Dagbladet og Trond Mois "Smak"
Foto: Sverre J. Dahl (Klikk på bildene for større utgaver)

6 porsjoner

1 potte basilikum
3 dl sukker
3 dl vann
1 dl frisk appelsinjuice
4 kanelstenger

Kok opp vann, sukker og kanelstang. Press appelsinjuice og ha oppi. La det trekke et par minutter. Avkjøles. Kjør laken sammen med basilikum i en foodprocessor til en grønn masse. Kan fryses i en ismaskin. Har du ikke ismaskin kan du helle alt i en bolle. Sett den i fryseren til den begynner å stivne. Rør godt og sett den tilbake i fryseren. Gjenta denne prosessen flere ganger.

Kan serveres som her med en tørket aprikos til pynt eller sammen med frukt, for eksempel multer.

Passer som hvilerett før hovedrett, eller som dessert?

Tilbake