BUTTERDEIGSKAKE MED BÆRGELÉ

Foto: Finn Raaholt

Antall porsjoner 6

Kaken:

2     plate(r)  fryst butterdeig


Bærgelé:

1     pakke    fryste bjørnebær

1     pakke    fryste bringebær

1     pakke    bringebær gelé

4     dl          vann

 

Pynt:

3     dl          kremfløte

 

FREMGANGSMÅTE:

Tin butterdeigflakene og kjevle hvert flak ut til 13 x 25 cm. Legg flakene på bakepapirkledd stekeplate. Prikk deigen og pensle den med sammenpisket egg. Dekk flakene med bakepapir og legg en stekeplate oppå flakene. Det er for at deigen ikke skal heve seg. La flakene hvile i 15 minutter og stek dem så midt i ovnen ved 200grader i ca. 20 minutter.

Halvtin bærene og legg dem i en form på ca. 22 x 22 cm. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bare med 4 dl vann. Avkjøl geleen noe og hell den i formen over bærene. Sett formen kaldt til geleen er helt stiv.

Legg kaken sammen rett før den skal serveres. Del da geleen i to like store deler. Legg butterdeigflakene og bærgeléen lagvis oppå hverandre.

Pynt med pisket kremfløte og bær. Kan også serveres med vaniljesaus.

 

Tilbake