AKEVITTSORBET
Tekst:
Fra www.matoppskrift.no
Tekst
og Foto: Sverre J. Dahl (Klikk
på bildene for større utgaver)
5 dl vann |
|
Skrubb
sitronen godt og skrell det gule skallet av med potetskreller. Kok skallet
sammen med vann og sukker i ca 5 min. Tilsett sitronsaft, avkjøl og sil. Smak sukkersirupen til
med akevitt og frys det til det har konsistens som halvvispet eggehvite. Rør i
massen av og til under innfrysingen. Visp eggehviten stiv og
bland den i sorbeten. Frys den helt stiv og bland den i sorbeten. Frys den
helt stiv. Ta sorbeten ut av
fryseren ca 10 min før servering og rør den kraftig opp. Server den
i porsjonsglass garnert med sitronskall eller ristede mandler. Server gjerne
kransekake til. Husk at
ren sprit fryser ved -23 grader, så her må det kulde. |